0 tétel - 0 Ft átlépés az oldalára átlépés a receptclubra oldalára
Regisztráció Üdvözlünk, Vendég!

kategóriák

Vitamincsomagok Vitaminok Paleo élelmiszerek Táplálékkiegészítők Szépségápolás Tisztítószerek Szénhidrátmentes tészták Konjacszivacsok Fog- és szájápolás

csomagajánlatunk

D3-vitamin + Magnézium-citrát + K2 vitamin
Br.:10 870 Ft 9 780 Ft
Izülettápláló csomag
Br.:10 570 Ft 9 510 Ft
Szépítő csomag
Br.:8 530 Ft 7 650 Ft
Bélműködést serkentő csomag
Br.:7 830 Ft 7 050 Ft

paleolitcentrum.hu

hírlevél

Tudta? Orvos válaszol

Ebben a rovatban olyan egészséggel, táplálkozással, vitaminokkal kapcsolatos állítások kerülnek górcső alá, melyeket naponta hallunk, olvasunk és legtöbbünk számára teljes mértékben elfogadottak. A kétely legkisebb jele sem merül fel velük kapcsolatban az orvosban sem. Aki pedig mégsem fogadja el ezeket az állításokat, az kiváltja a többségi társadalom rosszallását, adott esetben elszigetelődik és küzdelme a berögzült tévedésekkel szemben szélmalomharcnak tűnik. De pusztán attól, hogy valamit sokszor hallunk, még nem válik igazzá. Ha igazunkat bizonyított tényekre alapozzuk, akkor bárkivel szemben sikerrel érvelhetünk. Ez a rovat abban segít, hogy azok, akik helyesen látják a világ történéseit, kellő tudományos ismeretanyagra tehessenek szert, megvédve ezzel álláspontjukat saját egészségük alakítása és környezetük jótékony formálása során.
Ha kérdése merül fel egy-egy téma kapcsán, tegye fel, személyre szabott választ fog kapni.
Óvakodni kell a napozástól, mert melanomát (festékes anyajegy rosszindulatú daganatos elváltozása) okozhat?

Évek óta megy a hiszti, hogy ne menjünk fedetlenül a napra, vagy ha igen, akkor is csak komoly fényvédő krémekkel bekenve, árnyékban, sőt, lehetőleg 11 és 15 óra között még így se! Az ok prózai: kilyukadt az ózonpajzs, a fránya UV-sugárzás pedig bőrrákot fog okozni. Így ha nem akarunk bőrrákot, jobban tesszük, ha nem tartózkodunk a napon.

A sok C-vitamin tényleg vesekövet okoz?

Még soha nem fordult elő ilyesmi. A C-vitamin vesekő okozó hatására 1984-ben egy orvosi szaklapba beküldött olvasói levélben tettek említést. Ennek ellenére minden hivatalos forrás erre hivatkozik.

Nincs szükség extra D-vitamin bevitelre, elegendő nyáron a karunkat napoztatni?

A magyar lakosság 80 %-a D-vitamin hiányban szenved, aminek következtében jelentősen emelkedett a szív-és érrendszeri-, daganatos-, allergiás-, autoimmun-, csont – és ízületi-, degeneratív idegrendszeri-, pszichés betegségek előfordulása.

A csontritkulás egy természetes folyamat?

A csontritkulás a csont mészállományának csökkenése. Ezért a hivatalos orvoslás szerint a kezelés alappillére a calcium bevitel növelése tejtermékekkel, calcium tablettákkal, ill. biszfoszfonátok adása, melyek növelik a csont sűrűségét.

Szükséges-e a mammográfia?

Napjaink egyik legrettegettebb betegsége a mellrák. Sajnos nehéz időben felfedezni, kezelése pedig hosszadalmas és nagyon megterhelő, kimenetele ugyanakkor ennek ellenére sokszor fatális.

Van-e értelme a pre- és probiotikumok adásának?

Sokan állítják, hogy a pre- és probiotikumok rendszeres használata megalapozza az egészséges bélflórát. Mivel a bélflóra jó állapota döntő hatást gyakorol immunrendszerünk megfelelő működésére, ezért mindent el kell követnünk annak épségéért. Ezért javasolják a pre- és probiotikumok szedését.

Veszélyes-e az E-vitamin szedése?

Az utóbbi időben számos meglepő eredmény született az E-vitamin hatását vizsgálva. Egy részük szerint az E-vitamin csökkenti a dohányosok körében a prosztatarák kialakulásának kockázatát és annak áttétképző hajlamát, míg a vizsgálatok másik része arról számol be, hogy az E-vitamin nem dohányzók körében jelentősen növeli a prosztatarák kialakulásának kockázatát. Mi az oka ennek a polémiának?

Gyógyítja-e a refluxot a savlekötő gyógyszer?

Napjaink leggyakoribb betegségei közé tartoznak a gyomorsav-túltengés, ill. a gyomorsav nyelőcsőbe történő visszaáramlása (savas reflux) okozta panaszok. A lakosság minimum 10-20 %-a érintett az ügyben, a tünetek enyhítésére felírt gyógyszerek évente több tízmilliárd dolláros terhet jelentenek. Sajnos a gyógyszerek csak átmeneti javulást eredményeznek, elhagyásuk után a tünetek gyakran erősebb formában térnek vissza. Pedig a kezeletlen reflux komoly egészségügyi kockázatot jelent. Megnő a nyelőcső hegesedés és szűkület, fekély, a nyelőcső elrákosodásának és irritábilis bélszindróma (IBS) kialakulásának a veszélye. Mi van a háttérben?

Ha gyermeke fogszabályozásra szorul, lehet, hogy már méhen belül K2-vitaminhiánya alakult ki?

Antropológiai kutatások igazolják, hogy a természeti emberek fogazata ép volt, amíg nem tértek át a nyugati, szénhidrátdús étrendre. Hasonlóan, a hagyományos étrenden élő természeti népek gyermekeinek a fogazata szabályos, bölcsességfogaik kinőnek, mert elférnek a megfelelő nagyságúra növekvő állkapocsban.

Paleolitcentrum